Aktuellt

Det händer mycket på Svensk Borätt. Här kan du hålla koll.

Två ombildningar i Malmö

Några dagar före jul ombildades grannföreningarna Brf Brita 14 och Brf Innerstaden i centrala Malmö. Det var en snabb process som påbörjades i september och det blev stressigt för många att hinna få lånet klart hos banken. Vi vill tacka alla involverade för ett gott samarbete och gratulera alla nyblivna bostadsrättshavare. Vi önskar båda bostadsrättsföreningarna lycka till framöver.

Ja på köpstämma hos Brf Romerska Sparven i Växjö

Stort grattis till Brf Romerska Sparven på Teleborg i Växjö som röstade ja på köpstämman förra veckan. Detta är den tredje förening i Växjö som vi jobbar med som röstar ja under året. Nu följer ett intensivt arbete för att få finansieringen på plats till tillträdet som sker senare i år.

Ännu en ombildning i Växjö

Stort grattis till 33 nya bostadsrättsägare i Växjö. Fastigheten överläts av Växjöbostäder den 1 september och köpare var Brf Segerstaden i Växjö. Uppgörelsen gjordes på Danske Bank i Växjö och föreningen har valt Riksbyggen som förvaltare. Vi vill tacka alla involverade för ett gott samarbete och vi önskar lycka till framöver.

Glad sommar!

Våren kom och gick och plötsligt är det sommar. Vi vill önska alla en riktigt härlig och solig sommar. Vi kommer att dra ner på bemanningen, men finns fortfarande att nå hela sommaren på våra mobiler.

Ni når oss på:
Linda 0722-511 086
Sebastian 0722-511 084
Björn 0722-511 085
Linn 0707-671 878
Ingemar 0707-413 060

Bästa hälsningar från alla oss på Svensk Borätt

Ekonomiska planer för nyproduktion

Vi märker tydligt att det byggs väldigt mycket i Sverige just nu. Vi producerar nämligen ekonomiska planer åt byggherrar som står i begrepp att sälja nybyggnation som bostadsrätter. I en bostadsrättsförening ska det finnas en ekonomisk plan. Planens uppgift är att ge blivande bostadsrättshavare information om föreningen och dess ekonomi. För att höja konsumentskyddet ska två intygsgivare som är godkända av Boverket kontrollera och godkänna den ekonomiska planen för att den ska kunna bli registrerad hos Bolagsverket. Hittills i år har vi producerat ca femton ekonomiska planer som nu är intygsgivna. Vi jobbar in i det sista med ytterligare fyra som ska bli intygsgivna före midsommar.

Hör av dig om du vill veta mer om hur vi arbetar med våra ekonomiska planer eller få referenser att kontakta.